Wat je aandacht geeft, bloeit

Alle veranderingen in het leven zijn begonnen met dromen. En jouw droom is de moeite waard! Of het nu gaat om een iets kleins of mega groots… Wat is er nu leuker dan heerlijk dromen? Durf jij je droom te dromen?

 

Groene wereld
Zo droom ik van een mooie groene wereld waarin de kinderen vrij kunnen spelen, overal voedsel groeit wat je vrij mag plukken. Waar alle levende wezens er weer toe doen. Een wereld waar we ons weer één voelen met de natuur.

 

Dwarsligger
En wat let mij om daar voor te gaan? Niks, niemand. Als er al een belemmering is, dan zijn het mijn eigen gedachten. Dat is namelijk altijd onze grootste dwarsligger. En omdat de oplossing in het probleem besloten zit, ben ik dus zelf de oplossing. Hoe makkelijk wil je het hebben?!
Dus gewoon: dóen. En als je denkt dat een probleem te lastig is, ga je op zoek naar de alternatieven. Sowieso wel handig om die altijd even bij langs te gaan. Soms kom je dan op de meest creatieve ideeën. En zo gaat het stromen. Heerlijk.

 

watercolor-1020509_1920Bloeien
Zo stroomt het bij me zelf ook enorm de laatste weken. Want ik heb nog een droom die ik met je wil delen. Ik droomde al jaren om een bedrijf te starten. Maar er waren steeds dwarsliggers in mijn hoofd. Totdat ik deze zomer besloot om het ook echt te doen. En ik deed het! En vanaf het moment dat ik ingeschreven sta, is het enorm gaan stromen en bloeien: er komen allemaal mooie dingen op mijn pad. Zaken die me inspireren en verder helpen. Het is net alsof alles op z’n plek valt.

 

Jouw dromen
Ik ben zo benieuwd of jij droomt? Voor het geval je niet zo snel meer weet hoe dat moet, hier drie tips:
1. Ga eens lekker achterover liggen in het gras. Hoe lang is dat alweer niet geleden? Kijk naar de wolken en laat je gedachten de vrije loop.
2. Ga in bad zitten zonder boeken of kranten of tijdschriften en laat je gedachten de vrije loop.
3. Het wordt nog leuker als je dit samen met iemand doet. Elkaar inspireren en stimuleren in jullie dromen.

 

Ik ben benieuwd naar jouw dromen. Wil je ze met me delen? En herken je het dat als je kiest voor iets nieuws, dat ook wel spannend is, dat het dan zo gaat stromen?
Ik hoor het graag. Laat je reactie hieronder achter.

 

3 reacties

 1. Mika op 10 oktober 2016 om 17:45

  Ooooh, JA! Irma, ik herken dat! En wat ook een fijne tip van in dat gras gaan liggen 🙂 Ik merk dat het stroomt als ik op de fiets zit: dak vol heldere sterren boven m’n hoofd. Vrij zijn. Ruimte om je heen. Daarom werk ik ook maar een paar uurtjes per dag. Sinds ik mijn auto heb verruild voor de fiets (waarvan iedereen zei: “Je bent GEK, dat KAN toch niet: overal naartoe fietsen, dat kost veel te veel tijd!”), heb ik juist meer ruimte. Het begrip tijd krijgt een andere betekenis. Elke ochtend van 06:00 tot 10:00 besteed ik aan mijn yogastudie. Ik wandel buiten tussen de koeien. Mediteer. Sta op mijn mat. Ontbijt in alle rust. Je zou zeggen: om tien uur pas beginnen met werken? Dan heb je toch veel te weinig tijd? Draai het om. DROOM in de ruimte die je zelf creëert. Als tijd niet meer bestaat, dan ontstaan er heel andere dingen…. die hebben te maken met CREATIE. Ik wens jou alle creatie, dromen en liefde toe. En dank voor je inspirerende site! <3 Liefs XM

  • Irma Abelskamp op 11 oktober 2016 om 18:44

   Dank je wel voor je mooie reactie. Als ik je zo beluister dan zouden we best samen eens kunnen dromen in het gras. Lijkt het je niet geweldig dat, als je straks op je fietsje door de polder rijdt, overal mensen op hun rug ziet liggen in het gras? Allemaal dromers. Wat zou dat geweldig zijn. Ik moet er nu al van glimlachen. Wens je veel creatie toe en hoop je snel weer te zien.
   Liefs Irma

 2. Irma Abelskamp op 24 april 2017 om 08:53

  Thank you.

Laat een reactie achter